Lindeborgs IP
13 augusti 2017
12:30

Referat: Lindeborgs FF - AIF Barrikaden

Startelva: Max – Marcus, Oskar H, Paa, Paul – Adrian, Rabih (!!!- ja han som flyttade till Dubai men nu var på besök), Oskar W, Josef – Rashad Rasho (även i detta fall ett slags come-back även om han såvitt bekant inte befunnit sig utomlands i någon större utsträckning), Mohamed (målvakts-Mohamed).

Avbytare var Mikael L (målvakts-Mikael) som kom in och gick ut typ 4 gånger i var riktning, hela tiden (?) som anfallare, Naim som kom in som mittback efter en dryg halvtimme och spelade i den positionen matchen ut och Daniel Sosa som som spelade sista halvtimmen, i huvudsak på topp men också 7-8 minuter på innermittfältet på slutet.

Som varje uppmärksam läsare redan förstått så var detta en match där vi fått gå en bra bit utanför de normala jaktmarkerna för att få ihop ett lag. Lustigt nog upprepar sig historien från en reservlagsmatch mot just Lindeborg. När vi mötte dem hemma 2015 såg det ut nästan exakt som nu; tre målvakter i laguppställningen, många relativt otränade spelare och en del som vi inte sett på åratal men som vi lika oväntat som lyckosamt fått att ställa upp så att vi, även beaktat att många (de flesta?) inte skulle orka spela en hel match, kunde räkna med en trupp där vi kunde förväntas ha fullt lag på plan samtliga 90 minuter. Liksom då vann vi och passerade dem i tabellen i de nedre regionerna av densamma.

Vi tog ledningen redan i den 3:e minuten när Oskar W tråcklade sig fram längs kortlinjen på vänstersidan och passade snett inåt bakåt till Rashad som dock inte riktigt fick till avslutet som han brukar i dessa lägen utan målvakten kunde rädda. Han släppte dock retur och två gånger missar en spelare som Rashad inte sådana lägen utan dunkade in den i mål

Vi hade ett visst spelövertag under den första kvarten som redan från start präglades av två ganska långa lag med ofta så stora ytor på mitten som brukar karakterisera matcher med två trötta lag mot slutet. Båda lagen satsade offensivt från minut 1 till minut 94. I mitten av halvleken tog de över något och skapade också två klara målchanser tätt intill varann.

I den 28:e min fick en Lindeborgare till en väl avvägd lobb över en utrusande Max som dock räddades med en liten halvkonstspark på mållinjen av Oskar H. Det blev sen en retur och slutade i en röra ytterst nära mållinjen där en av deras anfallare, Max och Oskar låg i en enda stor klump innan Max slutligen kunde få fast grepp om den. Lindeborg ville ha straff eftersom Oskar fick bollen på armen medan han låg ner men från åskådarplats kändes en sådan lika omotiverad som vid alla de andra tillfällena när folk ropade på straff (3 gånger var under matchen). Domaren tyckte som jag och friade alla sex gångerna. Tre minuter senare kvitterade de efter ett riktigt klapp-klapp-anfall av ishockeytyp, flera snabba passningar med ett tillslag gjorde att en spelare till slut kom helt ren med Max och enkelt kunde slå in bollen.

Sista 5-10 minuterna av halvleken tog vi över igen och vi missade också ett jätteläge sekunderna innan paussignalen.

I andra halvlek malde vi ner dem. Vår oerhört mycket större tyngd tog allt mer ut sin rätt och nu skapade vi massor av målchanser. Vårt ledningsmål i den 59:e min var en riktig delikatess som dessutom visar hur lätt det borde vara att få till framgångsrika inövade frisparksvarianter på den här nivån, något som alldeles för sällan utnyttjas. Frisparksläggare Rashad som dirigerat in nästan alla våra spelare i straffområdet och fått med alla deras dit hade samtidigt instruerat Paul att från en position lite längre bak ta en löpning framåt längs kanten och så skedde. Paul fick en perfekt passning ner mot kortlinjen som helt förvirrade och luckrade upp deras försvar. En eller ett par spelare hann visserligen hjälpligt täcka en eventuell bollbana mot målet men efter att Paul vänt inåt från sin vandring längs kortlinjen smekte han ur nästan ingen vinkel alls bollen över såväl dessa som målvakten och ner i bortre krysset och vi hade återtagit ledningen.

Trots otaliga chanser tidigare så skulle det dröja till den 86:e min innan vi definitivt punkterade matchen när Josef precis som i A-lagsmatchen dagen innan slog på ett mycket distinkt och välplacerat långskott som resulterade .

Slutresultatet alltså 3-1 vilket speglade matchbilden rätt bra. De hade stundtals ett bra kombinationsspel, bra passningsspel såväl kort som långt och en hel del individuellt bra prestationer (deras bollskicklighet var säkert minst lika bra som vår) men vägde både bildligt och bokstavligt för lätt. Det där bokstavliga ledde till att den ene spelaren efter den andra fick bli ompysslade småskadade utan att några större ojustheter kan sägas ha begåtts.

Statistik: Hörnor: 2-3 Avslut på mål: 12-5 Avslut utanför: 10-7